Monday, July 23, 2018

Stiai cat de periculos este bronzatul?


Vara este anotimpul preferat al celor mai multi dintre noi intrucat aduce o multime de oportunitati de petrecere a timpului in aer liber, iar bronzatul este una dintre activitatile preferate, in special, ale femeilor. Obtinerea unui ten mai inchis la culoarea este intotdeauna asociata cu aspectul placut, insa in realitate bronzatul duce la favorizarea aparitiei ridurilor, motiv pentru care este important ca totul sa fie facut cu moderatie si sa fie luate si masuri de protectie. Expunerea la soare poate sa atraga mai multe probleme ale pielii, dar favorizeaza si imbatranirea prematura si sunt aduse mai multe riscuri pentru ochi si, nu trebuie omis nici cancerul de piele care este cel mai periculos. Cea mai sigura optiune este optarea pentru diferite produse din comert precum spray-uri si lotiuni care aduc protectie impotriva actiunii razelor soarelui.

Evitarea soarelui
Ridurile si bronzarea pot fi asociate prin faptul ca atunci cand pielea este expusa la razele UV va raspunde prin crearea de melanina, care reprezinta o substanta inchisa la culoare ce are rolul de a proteja corpul impotriva tuturor actiunilor negative. Este bine de stiut faptul ca soarele produsele doua tipuri de raze periculoase, UVA si UVB, iar acestea din urma sunt intalnite in tot cursul anului, pe cand cele UVA sunt doar in cea mai calduroasa perioada, fiind si mai putin nocive, insa tot pot aduce probleme pentru piele. Din acest motiv au aparut si saloanele de bronzat, insa este important de stabilit faptul ca acestea sunt mult mai periculoase decat razele soarelui intrucat au mai multe raze UVB, motiv pentru care este ideal ca astfel de saloane sa fie evitate cu desavarsire.

Bineinteles, bronzatul grabeste procesul de imbatranire a pielii, astfel ca ridurile vor aparea mai devreme decat ar trebui. Acest proces este accelerat de fiecare data cand o persoana sta la bronzat sau este expusa la soare, insa o problema mult mai delicata este reprezentata de favorizarea dezvoltarii cancerului de piele. De asemenea, orice persoana, indiferent de culoarea pielii este supus riscului de dezvoltare a cancerului, iar barbatii si femeile sunt expusi in aceeasi masura.

Masuri de protectie
Astfel, umbra este bine venita in cea mai calduroasa perioada a anului si trebuie sa se profite de pe urma acesteia. Pe langa cremele cu protectie solara si lotiunile aferente, este important sa ne protejam si ochii intrucat sunt mai multe probleme care pot fi atrase la nivelul acestora. Din acest motiv este ideal sa optam pentru ochelari de soare de calitate, cu lentile care sa protejeze ochii si sa nu fie concentrate pe partea estetica. Cu alte cuvinte, exista mai multe solutii pentru toate problemele, motiv pentru care trebuie doar sa optam pentru acestea pentru a ne proteja asa cum se cuvine.

No comments:

Post a Comment